PernillaBorgstrom.jpg

Det här är SpottingMe

Alla verksamheter utvecklas av människor. Jag hjälper dig att hitta människorna som är rätt idag och som växer med ditt företag. Verksamhetsutvecklande rekrytering kallar jag det.

Pernilla Borgström - SpottingMe_008.jpg

Kandidat eller giggare?

Vi fattar dina svordomar - ditt behov

Kandidater

Vi vet att de kandidater som samarbeta med SpottingMe söker utmaningar och något som ger mer. De har oftast ett kvalificerat och välmeriterade uppdrag idag. Kanske är de inte ens aktivt sökande, men vill ändå gärna få frågan. Det är kandidater som varken vill eller kan stoppas i ett fack. Tänk om människor hade varit så enkla? Fast vi tycker att det är just komplexiteten som gör dem intressanta.

Giggare

Världen förändras snabbt, och det gör också arbetsmarknaden. Samtidigt som ett behov snabbt kan uppstå hos ett företag, finns det fler personer som kan tänka sig att göra ett tillfälligt jobb. En gigare. Som gigare går tillfälligt in hos våra uppdragsgivare för att lösa deras problem. Kanske är det ett tidsbegränsat projekt eller en lösning fram tills en rekrytering är klar.

Pernilla Borgström - SpottingMe_003.jpg

Känner du alla?

Ett bra nätverk är stommen i dagens samhälle. De flesta jobb tillsätts genom kontakter, genom rekommendationer. Våra så kallade Spotters tipsar oss om presumtiva kandidater. Ditt nätverk är värdefullt för dig. Och för oss. Därför får du en findersfee.


Pernilla Borgström - SpottingMe_006.jpg

Att rekrytera är inte enkelt

Tiden, processen, rekryterare och kandidater. Mycket ska stämma. Ovanpå allt ska man förutspå framtiden - både hur företaget, rollen och medarbetaren utvecklas.


Det här är SpottingMe

Vi kan stoltsera med att vi har över 10 års erfarenhet av rekommendationsbaserad rekrytering (referral recruitment). Det är idag hetare än någonsin, vi var bara lite före vår tid.

Vi har byggt upp ett stort nätverk av så kallade Spotters som med sin gedigen insikt i många olika branscher och presumtiva kandidater (know-who) som på så sätt kan ge oss ”russinen i kakan”.

Vi älskar nämligen att lägga tid på rätt saker. Det ger oss möjligheten att vara kreativa på andra plan. Tiden då man la in en annons och lutade sig tillbaka för att ta fram de bästa i urvalet är sedan länge förbi. Bered er på många och kreativa förslag och vi har samarbete med flertal bolag som är extremt duktiga på film, grafisk produktion, content etc.

Utöver våra Spotters input bedriver vi självklart egen search och har även ett stort nätverk av presumtiva kandidater som vi har know-how om.

Vi annonserar även ut våra annonser och väljer med omsorg var dessa bör få bäst spridning, men såväl hur annonsen ska utformas. Vi tillsammans måste våga att sticka ut, på rätt sätt såväl ge rätt budskap.

De uppdrag som vi går lite extra bananas på är inte de enkla uppdragen utan de som innebär en komplexitet i både roll och kandidatprofil. En av våra favoritfrågor när vi gör vår scenarioanalys med vår uppdragsgivare är vad de vill uppnå med rollen på ett till tre år. Ofta en önskan om en förändring, utveckling, uppstart eller förflyttning. Kanske finns inte rollen idag och vi designar den tillsammans med vår uppdragsgivare och slutligen även kandidaten. På så sätt får vi vara en del i bolagets verksamhetsutveckling och förändringsresa med att bidra i det vi älskar mest; finna rätt uppdrag och uppdragsgivare till de kandidater som har bästa förutsättningar att bli framgångsrika och lyckliga i rollen och verksamhetsutveckling. Vi vill påstå (och ni får gärna utmana oss i den frågan) att vi har en väl utvecklad förmåga att sätta oss in i företagets verksamhet och utmaningar, framgångskultur och fallgropar. Detta baserat på erfarenhet men framförallt modet att våga fråga och ibland även ifrågasätta. Ju mer vi förstår om respektive parter – desto bättre blir vi.

Pernilla Borgström - SpottingMe_007.jpg

Frågor på det?